«ЗАКАРБУЄМО У ПАМЯТІ НАЗАВЖДИ СЛАВЕТНІ ІМЕНА»

Війна – це найстрашніша трагедія людства. Вона принесла біль і неймовірні страждання, смерть і величезні втрати для України.

Український народ зробив величезний внесок у перемогу над нацизмом та, водночас, став одним з найбільш постраждалих народів у роки Другої світової війни.

Колосальні збитки Україні принесла німецька окупація. Частково або повністю було зруйновано 714 міст і селищ міського типу, 28 тис. сіл, 16 тис. 150 промислових підприємств, 2 млн. будинків, 1 тисяча 916 залізничних станцій, 27 тис. 725 колгоспів, 1 тисячу 227 МТС, 873 радгоспи, 18 тис. лікарень, поліклінік і медпунктів, 32 тис. 930 шкіл, технікумів, училищ, інститутів та університетів, науково-дослідних установ, 19 тис. 200 бібліотек, практично всі промислові підприємства.

Україна у роки Другої світової війни втратила близько 8.5 млн. осіб.

З метою відзначення 70-ї річниці вигнання нацистських окупантів з України в Чернігівському обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді відбувся виховний захід «Закарбуємо у пам’яті назавжди славетні ваші імена». Вихованці поклали квіти до пам’ятника загиблим воїнам. Ніколи не згасне пам'ять про тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя заради наших поколінь. Гуртківці переглянули документальний фільм «Корюківка. Злочин проти людяності». Трагедія, яка сталася 1-2 березня 1943 року в містечку Корюківка, в нашому рідному краї була наймаштабнішою та найкривавішою у всій Європі. «Кажуть, що пам'ять народу не убієнна, що поки ми пам’ятаємо про жахіття Війни, ми свято бережемо мир. А ще кажуть, що історія з часом повторюється. Стається це тоді, коли події забуваються, стираються, коли сприймаються лише як історичний факт минулого. Коли очі, заради кого йшли на смерть залишаються байдужими,» – зазначає Сніжана Потапчук, автор та режисер фільму.

В ім’я великою ціною здобутої перемоги ми маємо любити свою країну, свій народ, який вистраждав право бути щасливим.

/Files/images/novini/2014_zakarbumo_u_pamyat_nazavjdi_slavetn_mena/1.JPG

/Files/images/novini/2014_zakarbumo_u_pamyat_nazavjdi_slavetn_mena/2.JPG

/Files/images/novini/2014_zakarbumo_u_pamyat_nazavjdi_slavetn_mena/3.JPG

/Files/images/novini/2014_zakarbumo_u_pamyat_nazavjdi_slavetn_mena/4.JPG

/Files/images/novini/2014_zakarbumo_u_pamyat_nazavjdi_slavetn_mena/5.JPG

/Files/images/novini/2014_zakarbumo_u_pamyat_nazavjdi_slavetn_mena/7.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 360