Обласні курси підвищення кваліфікації для керівників гуртків спортивно – технічного напрямку

Відмінною рисою роботи сучасного позашкільного навчального закладу є створення умов для впровадження інновацій у педагогічний процес та оновлення інструктивно - методичної роботи. Однією з ефективних форм методичної роботи, спрямованої на узагальнення та поширення досвіду інноваційної діяльності - є обласні курси підвищення кваліфікації та інструктивно – методичного рівня для керівників гуртків спортивно – технічного напрямку.
У першому кварталі 2015 року в Чернігівській області проведені курси підвищення кваліфікації для керівників гуртків спортивно – технічного напрямку з проблеми «Створення сприятливо – стимулюючих умов щодо розвитку особистості в позашкільному навчальному закладі». У заході брали участь керівники гуртків (12 осіб): картингу, авіамоделювання та ракето моделювання.
З підсумками спортивних сезонів 2014 року (участь у обласних, змаганнях серед учнівської молоді та змаганнях за календарем Федерації автомобільного, ракетомодельного та авіамодельного спорту і ТСО України) виступили методист Кравченко О. Д., президент Федерації авіамодельного спорту Рей В. К., керівник методичного об’єднання Смолянко В. В.
Практична частина курсів складалася з двох майстер-класів. Петренко О. М. (керівник авіамодельного гуртка) і Єщенко В. М. (керівник гуртка картингу) провели презентації тонкощів налаштування радіо планерів за допомогою комп’ютерної апаратури та показали створення схеми регулювання нахилу шкварня.
Курси підвищення кваліфікації для керівників гуртків спортивно – технічного напрямку, які проводяться Чернігівським обласним Центром НТТУМ, дуже корисні як учасникам, так і організаторам, стимулюють до пошуку нових форм і методів та дозволяють розповсюджувати кращий досвід позашкільної роботи.

/Files/images/novini/2015_rk/kursi_yanvar/1.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/kursi_yanvar/2.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/kursi_yanvar/3.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/kursi_yanvar/4.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/kursi_yanvar/5.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 348