День позашкілля у пришкільному таборі відпочинку

«Наше завдання – кожною справою здивувати дитину.»

В.Сухомлинський

Літо – найочікуваніша пора року для дітей, адже це найдовші та найцікавіші канікули. Це час коли пригоди чекають на них, дарують нові враження та зустрічі, цікавий відпочинок. Влітку можна багато побачити, навчитись, підрости та порозумнішати.Де ще школяр буде почувати себе вільним, незалежним та водночас активним і потрібним, як не в період літніх канікул у пришкільному таборі ?

З думкою про цікаве корисне дозвілля та з метою реалізації права кожної дитини на повноцінний відпочинок, забезпечення змістовного дозвілля, задоволення інтересів і духовних запитів відповідно до індивідуальних потреб, начальник пришкільного табору Орлівського НВК Н.-Сіверського району Тетяна Яківна Синявська запросила в гості педагогів-позашкільників Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Продовжуючи відзначення Міжнародного дня захисту дітей, методисти і керівники гуртків ЧОЦНТТУМ охоче підхопили ідею, підготували програму, насичену різноманітними заходами, які мали на меті реалізацію пріоритетних напрямів виховання, зокрема: патріотичного, морального, науково-технічного, естетичного, фізичного, екологічного, що тісно взаємопов’язані.

На початку червня в пришкільному таборі сільської школи відбулося свято «День позашкілля».

Спершу учасників свята привітала заступник директора з навчально-виховної роботи ЧОЦНТТУМ Валентина Петрівна Автуніч. Вона теплими словами звернулася до школярів, підкреслила, що для неї, як педагога, мами і бабусі, так і для решти дорослих, є надважливим бачити дітей, онуків живими і здоровими, щасливими і ерудованими, талановитими та творчими. Тому так важливо створювати дітям свято при будь-якій нагоді.

Методист Веремійчик Оксана Григорівна для учнів організувала та провела теплу зворушливу зустріч з учасником бойових дій в зоні АТО та в республіці Ірак, військовослужбовцем Чернігівського зонального відділення Військової служби правопорядку, прапорщиком Валерієм Михайловичем Чорним. Звичайні люди, але справжні патріоти – сьогодні є прикладом для підростаючого покоління. Валерій Михайлович розповів учням про страшні події, які доводиться переживати в зоні АТО військовослужбовцям кожного дня та, одночасно, про сильний, незламний дух українців у боротьбі за цілісність нашої держави.

Закликав школярів любити рідну Україну та бути справжніми патріотами. Діти довго не відпускали воїна, задавали безліч недитячих запитань, підготували та передали листи для наших захисників.

Переглянули відео сюжет «Над землею тумани» та вшанували пам’ять всіх загиблих героїв, завдяки яким майорить сьогодні синьо – жовтий прапор свободи в нашій державі Україні, хвилиною мовчання.

Такі зустрічі залишають у юних душах віру у краще майбутнє України і нестримне бажання бути схожими на тих, хто зараз захищає суверенітет, свободу.

Методист Пискун Тетяна Едуардівна разом з керівниками гуртків декоративно - ужиткового та спортивно-технічного відділів підготувала для вихованців Орлівського НВК чудову, повчальну виставу «Зустріч на лісовій галявині». Разом з казковими героями діти зрозуміли, що треба піклуватися, оберігати, захищати навколишнє середовище. В ході вистави було проведено низку різноманітних розважальних конкурсів. Всі учні отримали символічні подарунки.

Багато цікавих вражень принесли дітям підготовлені та проведені керівниками ЧОЦНТТУМ майстер-класи гуртків: оригамі (керівник Родіна Н.Ф.), фітостудії «Лілея» (керівник Пискун Т.Е.), тістопластики (керівник Чоботар Т.М.), гончарства (керівник Степаненко Р.В.), «Моделювання іграшкових сувенірів» (керівник Терновська О.М.), авіамодельного (керівник Макаренко Ю.В.), ракетомодельного (керівник Джулай В.М.). Учасники свята мали змогу випробувати свої творчі здібності та власноруч виготовити сувеніри на згадку під час проведення цікавих майстер-класів.Вихователі намагалися в усьому бути прикладом для своїх вихованців. Тому самі з радістю приймали участь у різноманітних заходах.

Величезне захоплення викликали у вихованців показові виступи керівників гуртків: авіамодельного (керівник Петренко О.М.), автотрасового моделювання (керівник Одненко К.В.) та ракетомодельного (керівник Джулай В.М.).

Сподіваємось, що це свято надовго запам’ятається дітям яскравими і незабутніми враженнями, а творчість і натхнення супроводжуватиме їх у подальшому житті.

Заступник директора з НВР ЧОЦНТТУМ В.Автуніч

/Files/images/novini/2015_rk/den_pozashkllya_u_prishklnomu_tabor_vdpochinku/IMG_0319.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/den_pozashkllya_u_prishklnomu_tabor_vdpochinku/IMG_0327.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/den_pozashkllya_u_prishklnomu_tabor_vdpochinku/IMG_0053.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/den_pozashkllya_u_prishklnomu_tabor_vdpochinku/IMG_0067.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/den_pozashkllya_u_prishklnomu_tabor_vdpochinku/IMG_0073.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/den_pozashkllya_u_prishklnomu_tabor_vdpochinku/IMG_0364.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/den_pozashkllya_u_prishklnomu_tabor_vdpochinku/IMG_0176.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/den_pozashkllya_u_prishklnomu_tabor_vdpochinku/IMG_0180.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/den_pozashkllya_u_prishklnomu_tabor_vdpochinku/IMG_0185.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/den_pozashkllya_u_prishklnomu_tabor_vdpochinku/IMG_0196.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/den_pozashkllya_u_prishklnomu_tabor_vdpochinku/IMG_0208.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/den_pozashkllya_u_prishklnomu_tabor_vdpochinku/IMG_0255.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 413