«Формування творчого потенціалу в процесі гурткової роботи в позашкільному навчальному закладі»

В умовах швидкого оновлення суспільства відбувається зростання цінності творчого потенціалу особистості, як одного з головних чинників соціально – культурного прогресу українського суспільства та держави. Система освіти України, яка включає заклади позашкільної освіти, покликана переорієнтувати навчально – виховний процес на формування творчої особистості, яка здатна розв’язувати сучасні проблеми. Молода людина, яка здатна генерувати ідеї, мислити самостійно та нестандартно, використовувати здобуті знання й уміння має можливості швидко адаптуватися до нових соціальних умов.

07 – 08 жовтня 2015 року на базі Прилуцького Центру науково – технічної творчості молодіпроходив семінар для директорів, заступників директорів і методистів рай/міськ/СЮТ, ЦНТТМ з проблеми «Формування творчого потенціалу в процесі гурткової роботи в позашкільному навчальному закладі».

Відкрив захід директор Чернігівського ОЦНТТУМ, Кравченко Дмитро Іванович, де висвітлив питання розвитку творчого потенціалу вихованців в процесі гурткової роботи в позашкільному навчальному закладі науково – технічного напрямку.

Створенню в навчальних закладах міста сприятливих умов для надання дітям якісної позашкільної освіти був присвячений виступ спеціаліста І категорії управління освіти Прилуцької міської ради Гуляєвої Тетяни Миколаївни.

Фроленко Ігор Станіславович, директор Прилуцького МЦНТТМ, провів відеопрезентацію творчого портрету закладу.

Актуальні питання нормативного забезпечення національно – патріотичного виховання висвітлила у доповіді Трухан Олена Василівна, методист ЧОІППО імені. Д. Ушинського.

Методист Боклаг Ніна Степанівна (Ічнянська станція юних техніків) вказала на характерні особливості обдарованих дітей та методи розвитку обдарованостей в позашкільному просторі.

Кияниця Василь Васильович, директор Носівської станції юних техніків, наголосив на розвитку особистісного творчого потенціалу педагога та вихованця засобами інноваційних технологій.

Поділився досвідом роботи з приводу творчої самореалізації педагогів -

позашкільників - Шморгун Роман Петрович, директор Новгород - Сіверської станції юних техніків.

Панасевич Ігор Петрович та Чорний Володимир Іванович, директори Городнянської та Менської станцій юних техніків зупинились на питаннях роботи з обдарованими дітьми.

Проблемі професійного самовизначення талановитих гуртківців був присвячений виступ і наймолодшого директора Остерської станції юних техніків – Сухоцького Володимира Григоровича.

Цікавою сторінкою семінару стала практична частина, на якій педагоги - позашкільники могли глибше оволодіти знаннями по запуску водяних ракет та моделей з імпульсним стартом. А майстер-клас з виготовлення ляльки – мотанки підтвердив, що речі, які зазвичай потрапляють у смітник, можуть набути нового образу. Учасники заходу мали можливість бачити як діти перетворюють звичайний клаптик тканини на ангела - оберега.

Завершенням семінару стала екскурсія до Густинського монастиря, яка мала велике емоційно-пізнавальне значення для кожного педагога - позашкільника.

/Files/images/novini/2015_rk/formuvannya/1.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/formuvannya/2.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/formuvannya/3.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/formuvannya/5.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/formuvannya/6.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/formuvannya/7.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/formuvannya/8.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 406