«Пам’ятаємо! Перемогаємо»

«…Ординці воїна скришили, на землю впало тіло біле і,

наче зерно, проросло, а влітку маком зацвіло…».

М.Стельмах

Вихованці і керівники гуртків ЧОЦНТТУМ активно підтримали патріотичну акцію «Маки пам’яті» з вшанування ветеранів війни, учасників визвольного руху часів Другої світової війни, жертв нацистських переслідувань, нинішніх захисників Вітчизни у рамках Всеукраїнської акції «Пам’ятаємо! Перемагаємо!» - близько чотириста самостійно виготовлених символів пам’яті передано чернігівцям і гостям міста.

Перший зразок стилізованого зображення червоного маку виготовила керівник гуртка ПТМ Оксана Терновська за дизайном квітки розробленим харківським дизайнером Сергієм Мішакіним за сприяння Українського інституту національної пам'яті та Національної телекомпанії України.

Потім були проведені майстер-класи по виготовленню Символів акції для: керівників гуртків навчального закладу, учасників навчально-польових зборів ( учнів ЗНЗ обласного підпорядкування), слухачів курсів підвищення кваліфікації ЧОІППО ім. К.Д.Ушинського та з гуртківцями початкового технічного моделювання та художньо - технічного відділів. З учасниками майстер-класів обговорювалосяграфічне зображення символу, яке є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого — кривавий слід від кулі.

Сьогодні вихованці гуртка паперової пластики і оригамі Ангеліна Барабашкіна і Вікторія Скітер (керівник гуртка Н.Ф.Родіна), прикріпили на груди свої вироби учасникамурочистої зустрічі керівництва області з ветеранами війни, жертвами нацистських переслідувань, представниками спілки воїнів-інтернаціоналістів та спілки ветеранів АТО.

Та головна мета участі в акції – прищепити молодому поколінню усвідомлення, що жодні геополітичні досягнення, здобуті внаслідок воєн не варті ні одного втраченого людського життя, а непереможним є той народ, котрий пам’ятає своє минуле і своїх героїв.

В. Автуніч

/Files/images/novini/2016/0506_maki/DSCF2890.JPG

/Files/images/novini/2016/0506_maki/DSCF2893.JPG

/Files/images/novini/2016/0506_maki/DSCF2899.JPG

/Files/images/novini/2016/0506_maki/DSCF2907.JPG

/Files/images/novini/2016/0506_maki/DSCF2908.JPG

/Files/images/novini/2016/0506_maki/DSCF2917.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 331