Повернутися до звичайного режиму

Семінар-практикум директорів, заступників директорів та методистів

25-26 жовтня 2018 року в Чернігівському обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді відбувся семінар-практикум директорів, заступників директорів та методистів станцій юних техніків і центрів науково-технічної творчості учнівської молоді Чернігівської області
«Виховання всебічно розвиненої особистості засобами позашкільної освіти»
(в рамках святкування 100-річчя позашкільної освіти) (далі – Семінар).

Семінар проводився з метою підвищення фахової майстерності та інструктивно-методичного рівня педагогічних працівників.

У роботі Семінару взяли участь директори, заступники директорів та методисти Городнянської, Ніжинської, Новгород-Сіверської, Носівської, Менської, Остерської, Сновської станцій юних техніків та Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Теоретична частина Семінару проходила в головному приміщенні Центру (Гонча, 33).

Відкрив Семінар директор Чернігівського обласного центру технічної творчості учнівської молоді О.Мисюра з доповіддю «Організація позашкільної освіти в умовах децентралізації», яка висвітлювала сучасні проблеми позашкільної освіти. Так як це питання ще і болюче на сьогоднішній день, усі присутні Семінару доповнювали цю доповідь прикладами з роботи свого навчального закладу.

У цьому році відзначається 100-річчя позашкільної освіти і 85 років обласному центру технічної творчості. Як народжувалась, становилась та розвивалась позашкільна освіта області гості Семінару мали змогу дізнатись з виступу заступника директора з навчально-виховної роботи ЧОЦНТТУМ О.Лобанової «Презентація станцій юних техніків та центрів науково-технічної творчості учнівської молоді Чернігівської області, присвячена 100-річчю позашкільної освіти».

Теоретична частина Семінару закінчилась незвичайною театралізованою екскурсією по Валу «Містичний Чернігів». Екскурсовод Ервін Міден у ролі монаха Онуфрія розповів про історію нашого міста, а також про відомих історичних особистостей. Із великим захопленням учасники заходу спостерігали за подіями та уявляли, як це було за давніх часів.

Практична частина Семінару розпочалася з показових виступів вихованців гуртка «Картинг» (філіал Центру – вул. князя Чорного,15), які з великим задоволенням продемонстрували гостям свою спортивну майстерність.

Друга частина практичної роботи продовжилась у філіалі Центру (вул. Текстильників,37). Учасники заходу були дуже вражені зустріччю в українському стилі вихованців та керівників гуртків філіалу. Гості ознайомились з кімнатою «Світлиця», лабораторіями Центру, побачили «Майстер-клас на гончарному крузі», «Запуски моделей ракет». Родзинкою практичної роботи були мінізмагання з автотрасового моделювання, на яких гості Семінару побували в ролі вихованців та змагались між собою. Після закінчення заходу учасники мінізмагань отримали дипломи за участь у аматорських змаганнях з автотрасового моделювання.

Змістовним та незвичним був другий день Семінару. За круглим столом

«Виховання всебічно розвиненої особистості засобами позашкільної освіти» учасниками були підведені підсумки заходу. Семінар пройшов на високому методичному рівні, «запалив» усіх присутніх новими ідеями. Програма була інформаційно насиченою, цікавою. На згадку всі учасники семінару отримали подарунки ляльку-мотанку «Оберіг» та глиняний свищик «Пташка».

На завершення гості Семінару висловили теплі слова вдячності на адресу організаторів та усіх учасників семінару за гарні враження та позитивне спілкування, відзначивши високий рівень проведення заходів.

/Files/images/novini/2018/semnar/CC7K3429.JPG

/Files/images/novini/2018/semnar/CC7K3601.JPG

/Files/images/novini/2018/semnar/CC7K3604.JPG

/Files/images/novini/2018/semnar/CC7K4036.JPG

/Files/images/novini/2018/semnar/CC7K4020.JPG

/Files/images/novini/2018/semnar/IMG_1450.JPG

/Files/images/novini/2018/semnar/IMG_1498.JPG

/Files/images/novini/2018/semnar/IMG_1508.JPG

/Files/images/novini/2018/semnar/IMG_1571.JPG

/Files/images/novini/2018/semnar/IMG_1583.JPG

/Files/images/novini/2018/semnar/IMG_1584.JPG

/Files/images/novini/2018/semnar/IMG_1622.JPG

/Files/images/novini/2018/semnar/IMG_1650.JPG

/Files/images/novini/2018/semnar/IMG_1677.JPG

/Files/images/novini/2018/semnar/IMG_1704.JPG

/Files/images/novini/2018/semnar/IMG_1719.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 531