Обласний семінар для керівників авіа- та ракетомодельних гуртків закладів позашкільної освіти

Чернігівським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді (далі – ЧОЦНТТУМ) проведено обласний семінар для керівників авіа- та ракетомодельних гуртків закладів позашкільної освіти з проблеми «Виховання всебічно розвиненої особистості засобами позашкільної освіти». Семінар відбувся на базі філіалу ЧОЦНТТУМ (вул. Текстильників,37).

У заході взяли участь 17 учасників з Городнянської, Менської, Ніжинської, Сновської станцій юних техніків, Прилуцького міського центру науково-технічної творчості, комунального закладу позашкільної освіти «Центр дитячої та юнацької творчості» Семенівської міської ради та Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

На загальному зібранні учасників заходу привітав директор ЧОЦНТТУМ Мисюра О.О., виступила завідувач організаційно-масового відділу Лисиця М.А.. Далі робота педагогів спортивно-технічного напряму продовжилась у секціях за напрямками роботи. На засіданнях секцій були підведені підсумки попереднього навчального року, проаналізований рівень проведення обласних масових заходів з дітьми та учнівською молоддю, участь збірної команди з авіамодельного спорту у Всеукраїнських змаганнях. Проаналізували також рівень проведення Всеукраїнських відкритих змагань учнівської молоді з ракетомодельного спорту та юних ракетомоделістів, підготовку команди до даного заходу. Були обговорені нагальні питання проведення змагань та інших заходів у наступному році, узгоджені календарі та місця проведення обласних змагань, в тому числі спільно з представниками спортивних федерацій за напрямками. Серед важливих питань було обговорення правил проведення заходів спортивно-технічного напряму серед дітей та учнівської молоді, які вимагають подальшого вдосконалення у напрямку підвищення безпеки змагань; внесення змін до регламентуючих документів.

Смолянко В.В., керівник ракетомодельного гуртка провів практичне заняття на тему: «Виготовлення моделі класу S-2». Обговорювалось питання щодо перспективи розвитку цього класу в області. Заступник директора з НВР, Лобанова О.В. провела круглий стіл з проблеми «Виховання всебічно розвиненої особистості засобами позашкільної освіти».

Наприкінці заходу відбувся обмін досвідом роботи між фахівцями та були підведені підсумки роботи семінару.

/Files/images/novini/2018/1312_semnar/CC7K7462.JPG

/Files/images/novini/2018/1312_semnar/CC7K7474.JPG

/Files/images/novini/2018/1312_semnar/CC7K7475.JPG

/Files/images/novini/2018/1312_semnar/CC7K7523.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 413