Проведення обласного етапу Всеукраїнського конкурсу учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання

Ми живемо у вік технічного прогресу. Техніка все глибше впроваджується в життя людини, її побут. Саме навчання в гуртках початкового технічного моделювання є першими кроками молодших школярів до пізнання та розуміння світу техніки, а також несе в собі спроби до власної творчої діяльності.

04 квітня 2019 року на базі Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбувся обласний етап Всеукраїнського конкурсу з початкового технічного моделювання серед учнів молодшого шкільного віку закладів позашкільної освіти області.

У конкурсі взяли участь дев’ять команд (21 учасник віком до 10 років) з Городнянської, Ніжинської, Носівської, Сновської станцій юних техніків, Куликівського центру позашкільної освіти, КЗПО «Коропський центр дитячої та юнацької творчості» Коропської селищної ради, КЗПО «Центр дитячої та юнацької творчості» Семенівської міської ради, Холминського Будинку творчості дітей та юнацтва та Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Учасники мали можливість продемонструвати свої знання та вміння у теоретичному заліку, виготовленні моделі транспортної техніки (модель корабля), виконали композицію за допомогою об’ємного геометричного конструктора, запускали літаючу модель планера. Юні техніки представили модель планера виготовленого вдома (на заняттях гуртка за кресленням) та під час конкурсу провели змагання на дальність польоту.

Учасники змагалися командами та в особистій першості. Переможцями конкурсу стали команди:

І місце – Чернігівський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді;

ІІ місце – Ніжинська станція юних техніків;

ІІІ місце – Городнянська станція юних техніків.

Хочеться відмітити високий рівень підготовки вихованців Ніжинської станції юних техніків. Не вистачило 5 балів для перемоги команди.

Найкращими у відповідних номінаціях стали:

у номінації «Об’ємний геометричний конструктор» – Стась Анастасія, вихованка Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, керівник – Грушун О.В.;

у номінації «Транспортна техніка» – Марченко Вікторія, вихованка Ніжинської станції юних техніків, керівник – Примушко Т.А.;

у номінації «Літаюча модель планера» – Леденко Альона, вихованка КЗПО «Коропський центр дитячої та юнацької творчості» Коропської селищної ради, керівник – Леденко Л.П.;

у номінації «Теоретичний залік» – Шабанова Анастасія, вихованка Ніжинської станції юних техніків, керівник – Примушко Т.А.

Команда Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, як команда-переможець, буде представляти Чернігівську область на Всеукраїнському конкурсі учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання, який відбудеться у травні 2019 року.

Переможці та призери конкурсу були нагороджені дипломами та медалями Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Кожний учасник конкурсу отримав подарунок.

Поки журі підбивало підсумки конкурсу, учасники відвідали Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник М.М.Коцюбинського. Усі діти отримали море позитивних вражень та емоцій!

Протоколи можна завантажити натиснувши ТУТ.

/Files/images/novini/2019/0404_ptm/DSC_0197.JPG

/Files/images/novini/2019/0404_ptm/DSC_0201.JPG

/Files/images/novini/2019/0404_ptm/DSC_0220.JPG

/Files/images/novini/2019/0404_ptm/DSC_0211.JPG

/Files/images/novini/2019/0404_ptm/DSC_0244.JPG

/Files/images/novini/2019/0404_ptm/DSC_0264.JPG

/Files/images/novini/2019/0404_ptm/DSC_0266.JPG

/Files/images/novini/2019/0404_ptm/DSC_0271.JPG

/Files/images/novini/2019/0404_ptm/DSC_0278.JPG

/Files/images/novini/2019/0404_ptm/DSC_0267.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 297