«Зоряні шляхи Чернігівщини»

У березні – травні 2020 року на базі Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, з метою реалізації Концепції національно-патріотичного виховання, організовано та проведено обласну виставку-конкурс дитячої та юнацької творчості «Зоряні шляхи Чернігівщини» (дистанційно).

На розгляд журі подано 92 роботи у номінації «Образотворче мистецтво» та 24 роботи у номінації «Технічний дизайн» від Бобровицького Центру дитячої творчості; Борзнянського, Ічнянського, Новгород-Сіверського, Носівського, Будинків дитячої та юнацької творчості; Семенівського, Коропського, Корюківського, Сновського Центрів дитячої та юнацької творчості; Козелецького будинку творчості дітей та юнацтва; Куликівського центру позашкільної освіти; Ніжинського Будинку дітей та юнацтва; Прилуцького Центру творчості дітей та юнацтва; Сновської, Менської, Ніжинської, Ічнянської, Новгород-Сіверської станцій юних техніків; Спаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Сосницької районної ради; Сновської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів та Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Карантин став не дуже приємною несподіванкою для всіх нас, особливо для членів журі. У цьому році оцінювання робіт відбувалося в новому форматі – дистанційно, тому члени журі зіткнулися з деякими труднощами: в електронному вигляді експонати не можна роздивитися з усіх сторін, чіткість та колір не можливо передати через низький рівень зйомки, але це не вплинуло на якість оцінювання.

У конкурсних роботах вихованці відобразили дійсні або фантастичні події, космічні явища, фантазії про міжпланетні польоти, неземні цивілізації, невідомі планети, ракетно-космічну техніку минулого, сьогодення й майбутнього. Усі експонати вражають своєю неповторністю, високим рівнем виконавської майстерності, оригінальністю, глибоким змістом та тематичною спрямованістю. Членів журі вразила дитяча креативність, різноманітність технік у виконанні малюнків, різноманітність тематик: від традиційних ракет та планет до фантастичних інопланетян.

Вперше на конкурс були надіслані роботи у техніці орігамі та з Лего конструктора. Роботи гарні, нові на сьогоднішній день,але критерії оцінювання не підходять під такі техніки виконання, тому і бали були низькими.

Найбільшу кількість балів набрали здобувачі освіти Ніжинської станції юних техніків, Прилуцького Центру творчості дітей та юнацтва, Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

З роботами призерів обласної виставки-конкурсу дитячої та юнацької творчості «Зоряні шляхи Чернігівщини» у номінації «Образотворче мистецтво» можна ознайомитися у фойє Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді за адресою: м.Чернігів, вул.Гонча, 33.

Конкурсні роботи можна переглянути натиснувши ТУТ.

Протоколи можна подивитись у розділі "Документи" головного меню або натиснувши ТУТ.

Кiлькiсть переглядiв: 352