«Будь помітним на дорозі»

На виконання Плану заходів щодо реалізації Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні, в рамках єдиного національнного уроку «Будь помітним на дорозі», відповідно до розкладу занять гуртків, для вихованців Центру були проведені заходи з із питань повторення знань з безпеки дорожнього руху.

Функцію «знати» взяли на себе керівники гуртків і у формі бесід, зустрічей, вікторин, конкурсів творчих робіт, заочних подорожей, уявних мандрівок, рольових і сюжетних ігор доносили до дитячого розуму істину, що їхня безпека залежить від них самих, а їхнє життя – безцінне і унікальне. Особлива увага приділялася проведенню індивідуальних та групових профілактичних бесід з учнями, що мають велосипеди, роликові ковзани, скейти.

Діти мали можливість перевірити свої знання з Правил дорожнього руху, дорожніх знаків, розмітки; висвітлити свої ідеї, фантазію і оригінальність малюючи тротуари, дорожні знаки та пішоходів на проїжджій частині.

Проведені заходи показали, що учні мають достатній рівень знань про те, де в яких місцях треба переходити вулицю, як діяти в екстремальних ситуаціях, щоб зберегти своє життя та залишити у безпеці інших.

Проведення Тижня безпеки дорожнього руху в Україні, це важливий крок до підвищення рівня безпеки дорожнього руху щодо запобігання нещасних випадків з учасниками освітнього процесу в процесі дорожнього руху, поліпшення засвоєння дітьми норм і навичок безпечної поведінки на дорозі та попередження дорожньо-транспортного травматизму.

Тиждень закінчився, але робота продовжується, адже безпека життєдіяльності є однією з головних умов існування людини.

Кiлькiсть переглядiв: 138